Historikk
Det begynte i mai 1979

Styret i Randaberg Skolemusikkorps tok initiativ og innkalte til møte for interesserte korpsfolk. Randaberg hadde ikke voksenkorps, og hensikten med møtet var å lodde stemningen om vi ønsket dette.

Entusiasmen var stor, og et interimstyre ble valgt. Med Ingvart Skjældal som formann, skjedde ting fort.

Kommunen ga 30.000 kroner i etableringstilskudd, samt en garanti for lån inntil 45.000 kroner. Øvrige medlemmer i interimstyret var Svein Nes, Jostein Nybø, Dagny Køningsberg, Ole Johnsen og Tore Andersen. Som kuriositet kan det nevnes at Jostein Nybø fortsatt er aktiv musikant (september 2008).

13. november kalte interimstyret inn til konstituerende møte. 26 kommende musikanter møtte fram. Etableringen var et faktum. Instrumenter ble kjøpt og lånt.

 
Endelig er vi igang

Korpsets første dirigent var Ivar Gundegjerde. Han tok oss med på det første spilleoppdraget i Randaberg kirke allerede i desember. Svært mange av de aktive var på denne tiden "eldre" musikanter som ikke hadde spilt på flere år. Korpsets kvalitet bar preg av dette, men vi hadde et takknemlig publikum.

Ivar forsvant fort. Militærtjenesten ventet. Egil Matre overtok fram til august 1981. Da var det tid for nytt dirigentskifte, og Ivar Atle Fjordheim overtok.

Vi fikk våre første uniformer i 1981. De henger idag i skapet.

 
Litt av hvert skjer i et korps

I 1982 lanserte vi Randabergplatten, en serie på 10 kjente motiver fra Randaberg, alle tegnet av Knut Straumstøyl. Fanen fikk vi 1984.

Med Ivar Atle dro vi på korpsstevner til Horten og Mandal, og vi meldte oss på NM i Bergen 1986. Kvaliteten hadde blitt betraktelig bedre, og vi gjorde en utmerket innsats med 3. plass i datidens 3. divisjon. (Nå er dette 2. diivsjon). Senere samme året deltok vi i vårt første  Siddis Brass. For en bragd! Vi kom på 8. plass i 2. divisjon. Inkludert i denne plasseringen var det en del nerver.

Korpset markerte seg etter hvert i det lokale musikkliv. Halvdan Sivertsen var høydepunktet i oktober 1986. Flott konsert i Randaberghallen, der Halvdan og Labbetuss var med.

 
10 år var gått

Dirigenter kom og gikk - og kom tilbake.

Iløpet av korpsets 10 første år hadde medlemstallet økt til 36. Høsten 1990 takket Ivar Atle for seg. Han var en ressursperson for korpset på mange måter og satte sine spor iløpet av 9 år.

Morten E. Hansen overtok og ble værende i 2 år. Han dirigerte oss til Subbiaden i mai 1992, der Tore Andersen fikk solistprisen/kornett. Etter det, overtok Else Irene Kjellevold, og i Subbiaden 1993 fikk Jan Harald Jensen solistprisen/euphonium. Denne våren fikk vi hjelp av Jens T. Larsen som dirigent fram til sommeren.

Korpset var inne i en hektisk periode med 2 - 3 konkurranser pr år. I tillegg var det seminar, dugnad og ulike spilleoppdrag i bygda. Det ble for mye, og korpset begynte å slite med en noe ustabil og tildels liten medlemsmasse. I snit 12 - 14 medlemmer.

Høsten 1993 var Ivar Atle tilbake som dirigent, og vi så lyset i tunnelen. et lyspunkt - 3. året på rad fikk vi solistprisen i Subbiaden. Denne gangen Maybrit Frost på flügelhorn.

 
From Broadway til Hollywood

I 1996 startet en ny musikalsk epoke i RMK's historie.

Sammen med solister fra Randaberg Skolekor framførte vi musikk av Lloyd-Webber, Andersson & Ulvaeus og Schønberg. Senere samme året kom "From Broadwayto Hollywood" med solister Kjell Inge Torgersen og Aina Økland Schøld.

Musikk fra kjente musikaler og filmer, bl.a.: Chess, Song and Dance, Løvenes Konge - og nok en gang solist: Kjell Inge Torgersen, var i november 1997.

3 måneder senere var det Helaften med karnevalsvri - februar 1999. Solist: Toni Gundersen.

Våre musikalske helaftener ble styrt av Ebbe Sivertsen. Han "sydde" sammen program som ble svært godt mottatt av både utøvere og publikum.

Kirkekonserter har også vært en del av RMK's aktiviteter. Sigvart Dagsland og Randabergs egne Eldfrid Vistnes og Hilde Thorsen ga oss en høytidsstund i en travel hverdag.

 
Korpset er blitt 15 år - 1994
På jubileumskonserten i 1995, ble Sissel Nedrehagen og Tore Andersen utnevnt til korpsets første æresmedlemmer. Nevne må vi også at korpsets dirigent, Ivar Atle, sammen med medlemmer fra Randaberg Musikkorps, startet et skolekorps i Nissi sommeren 1995. Randaberg sin vennskapskommune i Estland
 
20 år

13. november 1999 feiret korpset 20 år. På jubileumsfesten på Steindal gård ble Ivar Atle utnevnt til nytt æresmedlem i korpset. Tusenårsskiftet ble behørig markert med spilling i Randaberg sentrum.

Våren 2000 kom det en engelskmann til korpset; Melvin White - som gjestedirigent. Han skulle ta korpset med til Bergen og NM. Resultatet ble 8. plass i 3. divisjon. NM ville vi gjerne delta på. Flere dirigenter var innom.

NM 2001: Ebbe Sivertsen
NM 2002: Geir Olav Hinderaker
NM 2003: Ebbe Sivertsen
NM 2004: Geir Karlson

 
Nye og gamle tradisjoner

Ebbe Sivertsen kom høsten 2000. Arbeidsoppgaver som Siddis Brass og ikke minst julekonsert med Stavanger Gospel kor i Grødem kirke førte nok til et høydepunkt i korpsets historie. Julekonsert - en tradisjon som var kommet for å bli.

Tenning av julelysene i desember er en annen tradisjon som vi er stolte av å holde i hevd. Den tok vi opp igjen i 1980. Da hadde den vært borte i mange år.

Musikkens dag er på Tungenes i juni. Der møtes bygdas korps til utendørs konsert. St. Hans feiring på Viste er en annen tradisjon.

 
Andre strenger å spille på

Tasta Gubbekorps fristet med en "annerledes konkurranse" - Gubbiaden. Den gav andre utfordringer. Der skulle musikken forenes med kunstneriske innslag og dertilhørende kostymer. Dette var midt i blinken for noen av musikantene som har mange strenger å spille på.

Sammen med Bjørn Kallevig hadde vi en barnekonsert i Randaberg idrettshus i mai 2002.

Så kom Knallbrass i 2003. Musikkorpset Gjallarhorn hadde laget en ny konkurranseform som vi likte godt. I telt nede ved Tollboden kunne vi spille både kornetten og blokkfløyta.

Seminar: Randaberg, Nærlandsparken, Røldal og Kvitsøy. Det er mange perler i fylket, der vi drar for å øve, ha konsert og pleie sosialt samhold.

Julekonsertene 2003 ble sammen med Stavanger Gospel Company. Vi satset denne julen på 2 konserter, og det ble stor suksess. en bedre start på julefeiringen kan vi ikke få.

I desember 2003 takket Ebbe for seg.

Våren 2004;
NM, Gubbiaden og Knall Brass som igjen var en kjekk opplevelse. Knall Brass med Ebbe (på oppdrag) og Øystein - vår basstrombonist, spilte politi og skurk. Noe som fikk flott omtale i avisa mandagen etterpå. En kjekk vår, men uten fast dirigent.

 

 
Hva nå?

I tiden fram til sommerferien ble det avklart hvem som skulle være dirigent fra høsten av. En telefon kom. Det var Ebbe. Han ville gjerne tilbake til korpset, og han hadde en god ide. Vi dreier korpset mer i retningen gla' brass, og tar en pause fra NM. Korpset gikk for dette, og på første øvelse var både noter og notestativ forbudt. Vi skulle spille uten noter! Mange tenkte at dette aldri ville gå, men jammen fikk vi det til! På seminaret på Kvitsøy valset vi rundt i terrenget og spilte. Noen turister fra Randaberg, tilfeldigvis der da, applauderte, og vi var ikke så rent lite stolte.

 
25 år

Korpset hadde nådd en alder av 25 år, og en ny epoke var begynt. Vi var blitt et "gla' brass" korps - alder  ingen hindring. Besetningen de siste 5 årene har vært jevnt bra. Noen instrumenter savner vi alltid, noen kommer og noen går. Mange holder ut i årevis. Trivselen er stor. Spredningen i medlemsalder er større enn korpsets alder, men hva gjør vel det?

Jubileumstur til Praha i april 2005. Mye å glede seg til.

 


Aktiviteter

Øvelse hver mandag i Randaberghallen kl. 19.00 - 22.00. Velkommen!

 

21. - 24. april Dugnad under årets Bobilfestival

13. mai Legge gulv i Randaberg Arena

17. mai Spilling under flaggheising og i tog

18. mai Ta opp gulv i Randaberg Arena

5. juni Musikkens Dag på Tungenes Fyr

19. juni Tungenes Kafè - salg

23. juni St. Hans på Viste 

 

 

 

 

Randaberg Musikkorps, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting